olofpalme.blogg.se

Vi är en grupp på sex glada tjejer som går Estetiska programmet i ettan i Skara. Vi ska på denna blogg redovisa ett historia arbete om mordet på Olof Palme

Historiesyn

Kategori: Historiesyn

Vi har en ganska historieidealistisk syn på varför han blev mördad. Vi tror att det beror på att han var en politiskt känd person och hans politiska åsikter var så kända och då kan det ha gjort så att folk har hatat honom för det och då tagit saken i egna händer och mördat Palme. Det är lättast att se det ur ett historieidealistiskt perspektiv för det handlar förmodligen inte så mycket om resurser och pengar.
Sen beror ens syn på händelsen självklart på vilken information man har fått om den och hur man är uppväxt och så. T.ex. Om man kommer från ett annat land så kanske man tror att mordet på Palme är relaterat till politiken eftersom händelsen har förstorats upp väldigt mycket och de har inte lika mycket fakta och kanske inte vet så mycket om Sverige så då kan det lätt tolkas som ett politiskt mord till skillnad från om man bor i Sverige och har fått reda på mycket hela tiden så man kan få olika uppfattningar beroende på hur mycket information man har fått. Men om man då kanske bor i Sverige eller till och med känner Palme kanske man har fått höra att det är något personligt hat mot Palme.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: